Till sista andetag

Av gammal vana har jag igång CNN och/eller BBC World i bakgrunden (nätterna igenom). Mest för att veta om något anmärkningsvärt har hänt i världen.

Med risk att låta tjatig, jag blir fortfarande helt förbluffad över den skamlöst vänsterliberala agenda som CNN sprider över världen. Och nog är det både talande och symptomatiskt att svenska (delvis statliga), TV-företag endast tillåter spridandet av vänsterliberala internationella nyhetskanalar (som CNN, BBC och givetvis Al Jazeera). Den konservativa nyhetskanalen Fox är stoppad från att visas i Sverige.

Under pandemin kan CNN:s agenda bäst beskrivas som 1) Splittra USA och skylla tillkortakommanden (och lidanden), på den hatade presidenten Donald Trump, 2) Försöka (om än mindre lyckat), koppla samman Corona-pandemin med “klimatkrisen”, och 3) att inta en positiv inställning gentemot hur effektivt det kommunistiska och totalitära Kina har hanterat pandemin.

Precis som i Sverige har de socialistiskt skolade journalisterna (universiteten i USA är på många sätt lika indränkta i marxism och ett antiväst-tankegods som i Sverige), en illa dold vurm för kollektivistiska och auktoritära stater. Fienden är den individuella friheten – och i slutändan den individuella frihet som hela västvärldens utveckling vilar på – personifierad av det man kallar “den vita mannen”. Den feministiska ideologins yttersta fiende (och här kan det vara på sin plats att påminna sig om att den svenska regimen kallar sig världens första feministiska regering).

Ja, i Sverige ser vi ett spegelvänt scenario. Här har journalisterna och vänsterregimen koreograferat (med hjälp av “kändisar” och “kulturpersoner” – den vanliga svansen av regimvänliga), en stödkonsert för den sittande regeringen. Den polarisering som sliter Sverige isär är lika tydlig i denna kris som någonsin. Det vänsteretablissemang som har tagit kontroll över Sverige på ena sidan – och medborgarna, folket, på den andra sidan.

När det gäller själva pandemin är jag försiktigt avvaktande. Jag litar definitivt inte på de svenska myndigheterna – men jag håller mig på avstånd från folksamlingar och har i stort sett isolerat mig. Fick höra igår att en granne i huset (en vänlig, pigg, äldre man i lägenheten under), avlidit för några dagar sedan. Han hade nyss kommit hem från Spanien. Vi har inte fått besked om huruvida det var Covid-19, men det är en del av problemet, just att vi inte har fått reda på det. Det får mig att anta att det sannolikt är så.

Vi har fler äldre här i huset som jag känner oro för. Och jag ber till både Odin och Gud att min dotter (som har astma), och min gamla mamma klarar sig. När det gäller oss andra så kan vi inte veta, men min älskade Sara är stark som en oxe och alla barnen är friska. Själv har jag hyfsat stora lungor, slutade röka för 10 år sedan och inbillar mig att jag är ganska stark. Har dubbalt mina doser av C- och D-vitamin (vilket jag tror är ett bra tips för alla).

Vi befann oss i en skarp nedförsbacke, Sveriges snabba väg mot avgrunden såg obönhörlig ut (när det gällde kriminalitet, fallande resultat, kommunala konkurser, poliskriser, vårdkriser, islamism och fortsatt massmigration), redan innan pandemin.

Nu kommer det att gå snabbare. En humanitär kris och en djup ekonomisk krasch kommer att stöta vårt land in i en helt ny era.

Vad som helst kan hända.

Jag väljer att kämpa på ljusets och upplysningens sida.

Till sista andetag.